Ιστορία

Ήταν το έτος 1978, όταν η εταιρεία "Π. Καρράς - Γ. Γκουνέλας" ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη. Οι ιδρυτές της, Παναγιώτης Καρράς και Γιώργος Γκουνέλας, με σχεδιαστικές γνώσεις και κατασκευαστική πείρα αντίστοιχα, αφοσιώθηκαν στην παραγωγή και διάθεση επίπλων.

Η δραστηριότητα τους αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση διότι χαρακτηριζόταν από καλλιτεχνική ευαισθησία, υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία και συνέπεια. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την αγάπη για το έπιπλο, σηματοδότησαν την εξελικτική πορεία της εταιρείας. Από τα πρώτα της βήματα, η εταιρεία διατήρησε αναλλοίωτη τη βασική της φιλοσοφία και κέρδισε την προτίμηση του αγοραστικού κοινού.

Το πρώτο κατάστημά της στην οδό Μαρασλή 57, στην περιοχή Χαριλάου, ξεκίνησε ως μια μικρή παραγωγική μονάδα, τοπικού χαρακτήρα, αλλά σύντομα απέκτησε πιστούς πελάτες και στον ευρύτερο βορειοελλαδικά χώρο.

Οι στόχοι των ιδρυτών της εταιρείας και η συλλογική προσπάθεια οδήγησαν σταδιακά σε επέκταση της δραστηριότητάς της σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε συνεργασία με διάσημους ιταλικούς οίκους.

Σύντομα, οι αναπτυξιακές απαιτήσεις ξεπέρασαν τις δυνατότητες του πρώτου καταστήματος και προέκυψε η ανάγκη ενός επιπλέον εκθεσιακού χώρου. Γι' αυτά το σκοπό επιλέχθηκε το κατάστημα στην οδό Βούλγαρη 50, σε ένα πολυώροφο κτίριο μεταμοντέρνας γραμμής.